01 November 2010

Penyokong Klate belanja lebih 6 juta..!

KESUNGGUHAN para pemain untuk muncul juara dianggap jurulatih Kelantan, B Sathianathan sebagai kunci utama kejayaan skuad Red Warriors itu menundukkan Negeri Sembilan 2-1 malam tadi.

Bagaimanapun tanpa disedari penyokong Kelantan telah berbelanja lebih 6 juta untuk menyaksikan perlawanan Piala Malaysia kali, ini dianggarkan setiap penyokong membelanjakan rm 100.00 seorang [tiket 30 + makan 20 + tambang/minyak 50] dan dianggarkan seramai 60,000 (sebenarnya lebih)penyokong Kelantan membanjiri Stadium Bukit Jalil.

Seterusnya Kata-kata Sathianathan di bilik persalinan ketika waktu rehat separuh masa pertama nyata membuatkan para pemain tidak patah semangat biarpun mereka ketinggalan 0-1 menerusi sepakan penalti Shahurain Abu Samah pada minit ke-13.

“Saya bangga dengan pemain kerana nak menang buat kali pertama bukan sesuatu yang mudah. Tapi semua pemain mahukan kemenangan pada perlawanan ini.

“Memang kami ketinggalan 0-1 tetapi gol Negeri Sembilan itu diperoleh terlalu awal dan masih ada masa untuk kami cari gol. Itu sebab kami tak berasa risau,” kata Sathianathan pada sidang media selepas perlawanan.

Biarpun berjaya membawa Kelantan muncul juara Piala Malaysia dan naib juara Liga Super musim ini, Sathianathan menyerahkan kepada pengurusan Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) sama ada mahu terus menggunakan khidmatnya bagi musim depan atau tidak.
Gol Pertama

Gol Kedua


Pada perlawanan akhir edisi ke-84 malam tadi, Kelantan bangkit dengan menghasilkan dua gol pada babak kedua menerusi tandukan Hairuddin Omar pada minit ke-56 dan rembatan Badhri Radzi pada minit ke-64 untuk memastikan kemenangan mutlak 2-1.

sokernet.com dipetik & ditambah dari Sokernet.com

Tiada ulasan: